Skip to:
Content
Pages
Categories
Search
Top
Bottom

Installation problems


  • devils_advocate
    Member

    @devils_advocate

    Hi.

    I’ve a settled and happy little wordpress (version 2.02) community that I want to add a robust Forum software to.

    Seeing as how WordPress.org recommends (and uses) bbPress, I thought I’d give it a go.

    I’ve read through the (available) documentation <–that which I understood, and made changes to the “config.php” file as I believed all should be. I know I have something wrong, because I can’t seem to get the Forum to work with the WordPress installation I have.

    My problems are less now than the first install (I keep going into the database and deleting all the ‘bb_’ instances before try to run the install each time (6 times now) – but I still have a few issues I can’t seem to put my finger on and would like to pick some brains – or be led down a truer path of enlightenment.

    #1 – I am not a php programmer (an illustrator by trade) but pretty sharp so you don’t have to speak to far down to me =0)

    #2 – I took the info for the top 3 lines of the “config.php” from my wordpress install. that is I left the ‘BBDB_Name’, ‘added my DB name’ left ‘BBDB_USER’, ‘added MySQL username’ and then the database password

    #3 – the bbPress will reside within a “forums” directory inside directory named “cms” which is in the root of the site. I’m a mite confused about the blog and domain paths requested I thought I had them correct but everything lacked the WP template look (no css) and all the links for the “bbpress-integration.php” <-is this really a release plugin?), ahem…all of the links in the window this plug-in generates are two directories higher (on the root) instead of in the same directory as the forum.

    (more on this in a bit)

    This is what I have here:

    // If your bbPress URL is http://bbpress.example.com/forums/ , the examples would be correct.

    // Adjust the domain and path to suit your actual URL.

    // Just the domain name; no directories or path. There should be no trailing slash here.

    $bb->domain = ‘http://domain.com/cms/forums’; // Example: ‘http://bbpress.example.com’

    // There should be both a leading and trailing slash here. ‘/’ is fine if the site is in root.

    $bb->path = ‘/cms/forums/’; // Example: ‘/forums/’

    respectively – and believe they are wrong – but unsure.

    #4 – named the forum ‘forum name’ ; added my email address ‘devils_advocate@mac.com’; left pretty permalinks to false; topics to 30; edit-lock to 60; offset time zone -5; used my actual akismet key # (is that correct?) and then got to the serious stuff – the three items for integration with WordPress.

    #5 – set

    $bb->wp_table_prefix = true; // ‘wp_’; // WordPress table prefix.

    $bb->wp_home = http://domain.com/cms; // WordPress – Options->General: Blog address (URL) // No trailing slash

    $bb->wp_siteurl = http://domain.com/cms; // WordPress – Options->General: WordPress address (URL) // No trailing slash

    And since this site isn’t loading WordPress with bbPress (being that WordPress is the primary site) I left that alone.

    #6 – then I create a folder/directory in the ‘forum’ directory called “my-plugins” and add the “display-name.php” plug-in to it (it gets calls for error on line 15 which is “search”) everytime during config

    and

    I turn on the plug-in added to WordPress – (/cms/wp-content/templates/plugins) “bbpress-integration.php” (which opens immediately in “raw format” – even before I run the bbPress install.

    But these two plugs are recommended for us non-techies – so I go with it.

    #7 – run the config.php follow the link to Step 1 [and get the same page shown with the “bbpress-integration.php” plug-in (links wrong) at the top, at the bottom a path error on headers and then the regular “Step 1″ information to fill in.

    Repeat for step 2

    Finally, when it appears to be complete I have a login page that is without css (no template integration); links two levels up toward root than where the forum resides ‘domain.com/link’ instead of domain.com/cms/forums/link’

    and not wp integration what-so-ever…none of the users/passwords are recognized (over 200) etc…

    what, what, what in gods name am I doing wrong?

    =0|

    thanks for any insight in advance…..

    devils advocate.

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)

  • devils_advocate
    Member

    @devils_advocate

    ok – I found the ultimate guide and it got me 95% through…

    I’m still having a problem (that is likely in my WordPress set up) and a problem seeing the (default stylesheet)….

    ideas?


    devils_advocate
    Member

    @devils_advocate

    got past the styleshhet issue – and all – got bbpress installed.

    when I click on the link for the first post, I get this error…

    “Too many redirects occurred trying to open “http://mydomain.com/cms/bbpress/topic.php?id=1”. This might occur if you open a page that is redirected to open another page which then is redirected to open the original page.”

    anyone have any clues to help?

    Some of your settings aren’t quite right.

    $bb->domain = ‘http://domain.com’;

    $bb->path = ‘/cms/forums/’;

    $bb->wp_prefix = ‘wp_’; // or whatever the prefix is. It should not be true

    Try that on, and let us know.

    Also, I’m not sure what you mean by the links being broken in the bbpress-integration WordPress plugin. Can you explain it differently?


    devils_advocate
    Member

    @devils_advocate

    Sure.

    I guess I’m confused what the plug ins are supposed to do and how they act within wordpress and bbpress.

    I opened up and looked at both plug-ins (changed the “.php” to “.html”) to see.

    And I realized that what I’m seeing in the installation pages in bbpress IS the plugin content of “display-name.php” preceding the regular Installation content.

    And in WordPress – when I “activate” the “bbpress-integration.php” plug-in I can no longer browse any part of my WordPress blog – the only page I get – regardless of where I try to go in the wordpress blog shows me the contents of the “bbpress-integration.php” plugin. I’m looking at a Trac page.

    With the wiki link, etc…all links not working because they are using my domain as root of the url.

    so – I’ve been trying to make this installation work without the plug-ins…and I get stuck at the first bbPress screen [login in the header all correct; my first post -1hour<--saw the post on this> etc] and am not able do anything from there.

    so far I’ve inched through a little progress every 2nd or third installation try…but right now I’m stuck

    I’ll try your first suggestion – I figured the other one “true” NOT! out on my own….

    thanks!

    devils_advocate

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)

You must be logged in to reply to this topic.