Skip to:
Content
Pages
Categories
Search
Top
Bottom

bbpress and Skeleton Chldtheme compability?


  • Trollkjeft
    Participant

    @trollkjeft

    Hi all,

    I have run into a problem when trying to activate the bbPress plugin when running a Skeleton framework’s Childtheme. After activation, I get this error message:

    Warning: require_once(/customers/6/4/a/developmentbysvalander.com/httpd.www/themetest/wp-content/themes/skeleton/bbpress_functions.php): failed to open stream: No such file or directory in /customers/6/4/a/developmentbysvalander.com/httpd.www/themetest/wp-content/themes/skeleton_childtheme/functions.php on line 89 Fatal error: require_once(): Failed opening required ‘/customers/6/4/a/developmentbysvalander.com/httpd.www/themetest/wp-content/themes/skeleton/bbpress_functions.php’ (include_path=’.:/usr/share/php’) in /customers/6/4/a/developmentbysvalander.com/httpd.www/themetest/wp-content/themes/skeleton_childtheme/functions.php on line 89

    I’ve tried this on two different WP installations, and it crash ever time. The second one was a fresh install of both theme and plugin. As I am pretty new with PHP I don’t want to tr anything out that I know work, tht’s why I’m here.

    Appreciate any kind of reply!

    BR, Chris (Sweden)

Viewing 2 replies - 1 through 2 (of 2 total)

  • Jared Atchison
    Moderator

    @jaredatch

    It sounds like your child theme is trying to load bbpress_functions.php which doesn’t exist.

    Go to your child theme’s functions.php file and comment out line 89 which is portably the culprit.

    Unless your theme was specifically designed to support bbPress (which honestly, most themes are not) it shouldn’t be trying to include said file so you can comment it out.


    Trollkjeft
    Participant

    @trollkjeft

    Hi Jared, and thanks for your reply! Well, the child theme’s is supporting bbPress it seems, and function file read the following from row 73 to 93:

    /*———————————————————————————–*/
    /* Initialize the Options Framework
    /* http://wptheming.com/options-framework-theme/
    /*———————————————————————————–*/

    if ( !function_exists( ‘optionsframework_init’ ) ) {

    define(‘OPTIONS_FRAMEWORK_URL’, PARENT_URL . ‘/admin/’);
    define(‘OPTIONS_FRAMEWORK_DIRECTORY’, PARENT_DIR . ‘/admin/’);

    require_once (OPTIONS_FRAMEWORK_DIRECTORY . ‘options-framework.php’);

    }

    if ( class_exists( ‘jigoshop’ ) ) {
    require_once (PARENT_DIR . ‘/jigoshop_functions.php’);
    }

    if ( class_exists( ‘bbPress’ ) ) {
    require_once (PARENT_DIR . ‘/bbpress_functions.php’);
    }

    require_once (PARENT_DIR . ‘/shortcodes.php’);

    The strange thing is that this problem appeared after using the childtheme (unmodified) for a while. The first week it rolled just s expected.

    Hmm…

Viewing 2 replies - 1 through 2 (of 2 total)

You must be logged in to reply to this topic.