Skip to:
Content
Pages
Categories
Search
Top
Bottom

Created A New Forum – But Profile View/EDIT Not working


  • anandsrinivasan
    Member

    @anandsrinivasan

    Hi

    I just created a brand new BBPress forum (thanks Automattic, this is such an excellent piece of software compared to other forum scripts!). However, I wanted to click on the profile page and edit my password,etc..But when I click on profile (my admin profile or a member profile id that i created), it simply shows the website homepage..

    I guess I have missed uploading some page or something. can you please help! Thanks a lot..

Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)

  • anandsrinivasan
    Member

    @anandsrinivasan

    Looks like it is even more of a catastrophe than what I thought..The front page looks flawless. But none of the links seem to be taking me to the interior pages.

    The problem is not with the themes I guess, since I have tried it on two themes, and seem to be having the same problem. If I may provide the url of the site here, please visit : http://wat2.com

    Thanks..

    PS: The only link that seems to work is ‘Add New’ page.


    anandsrinivasan
    Member

    @anandsrinivasan

    Sorry to spam the forum., but just wanted to provide this info that I realize there was no .htacess file in the BBpress folder I downloaded..Could that be the problem?


    chrishajer
    Participant

    @chrishajer

    Yes, probably. You can see if that’s the problem by logging in as keymaster and going to the Admin section, then Settings > General (sometimes this is the URL http://wat2.com/bb-admin/options-general.php). Once there, change “Pretty Permalink Type” to “None” and then try your forum. If your forum is usable after that, then yes, it’s because bbPress is trying to use permalinks, but you have not set up the .htaccess file with rewrite rules.

    You can create the rewrite rules by accessing this URL in your forum:

    http://wat2.com/bb-admin/rewrite-rules.php

    Now, take the output from that browser window and paste it into a .htaccess file in the forum root (/home/web/htdocs/whatever/wat2/.htaccess) on your server. Once that’s done, change the permalink setting back to one of the other two options (Numeric or Name based) and then try accessing topics and the profile page in your forum.

    http://bbpress.org/documentation/faq/#pretty-permalinks

    (I don’t recommend the Options +MultiViews line, but that does work for some people instead of creating the rewrite rules in the browser). Be sure you’re logged in as keymaster before you try to access http://wat2.com/bb-admin/rewrite-rules.php or it won’t work.


    anandsrinivasan
    Member

    @anandsrinivasan

    Thanks a lot Chris..That was quick and indeed what you’ve mentioned is the problem. It works perfect when the permalink is set to None.


    anandsrinivasan
    Member

    @anandsrinivasan

    Works like magic..You are a rockstar, Chris!! :)

    Thanks again..

Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)

You must be logged in to reply to this topic.