Skip to:
Content
Pages
Categories
Search
Top
Bottom

Can't get link to forum page from my wesite.


  • oneshortleg
    Participant

    @oneshortleg

    I installed bbpress on my wordpress site. It is a new site, I have no other plugins installed. It still have the default 2012 theme.

    I can access the forum menus from the dashboard, and I’ve created a few forums. If I click “view” in the list of forums from the dashboard, I can see them.

    However, when I go to see my web page, there is no option on the navigation menu for the forums. There is just “Home”, “Blog”, and one other page I already created.

    How is one visiting the site supposed to find the forums?

    I tried Simple Press briefly and it just created it’s own page and a menu link. I also tried Mingle, and for that I needed to create a page on the navigation menu for it before I did the install. What do I need to do for bbpress?

    Thanks

Viewing 6 replies - 1 through 6 (of 6 total)
  • Open your WordPress admin dashboard and got to ‘Appearence’ -> ‘Menus’ (/wp-admin/nav-menus.php)

    Add a link eg http://example.com/forums your menu and click save.


    oneshortleg
    Participant

    @oneshortleg

    I’m not seeing that option on the Appearance > Menu section. There is no place to add a link. The only fill-able field is the name for creating a new menu. I tried creating one called “forums”, and added the forums to it, but it does not show up in the page menu at the top of the site.

    Do I need to create a page for the forums first?

    Perhaps I am not being clear about what I’m trying to do. I want there to be a link to the Forums page in the tabs that show up at the top of the page (I think this is called the “page menu?).

    Thanks

    Here are some step by step instructions for what I mentioned above that hopefully will be a little clearer and the link you add would be http://example.com/forums where you replace example.com with your domain name.

    http://codex.wordpress.org/Appearance_Menus_Screen#Custom_Links


    oneshortleg
    Participant

    @oneshortleg

    Thanks, I finally got it! One question, though….

    According to what you told me, my forum page should be located at http://example.com/forums

    This did not work (I get a 404 error). Instead, it is http://example.com/?post_type=forum. I used this for the url in the custom menu, and it works.

    Is this going to be a problem down the road?

    I don’t know why it matters, but this is a typical WP install using an ftp client (uploaded WP from my computer to the server and did the quick install). As an experiment today, I used the simple-script feature from Bluehost (my host) to do a test WP install in another location. I installed bbpress on it and the forums page is where you said it would be (http://example.com/forums).

    Any idea why my forums are at this other address?

    Thanks

    Its your permalinks settings…. Check out how to set ‘pretty permalinks’ here: http://codex.wordpress.org/Using_Permalinks


    oneshortleg
    Participant

    @oneshortleg

    Thanks, that was it! I changed the Permalink setting to day+name, and it all looks the way it should.

Viewing 6 replies - 1 through 6 (of 6 total)

You must be logged in to reply to this topic.